Over ons

Seniorenvervoer Boxtel is bestemd voor de gemeente Boxtel, inclusief Esch, Lennisheuvel en Liempde en Gemonde.

Seniorenvervoer Boxtel biedt laagdrempelig seniorenvervoer van deur tot deur

Door het aanbieden van deze vervoerservice kunnen mensen van 55 jaar en ouder met een mobiliteitsprobleem toch hun social contacten onderhouden en langer zelfstandig blijven wonen.

Het seniorenvervoer is bestemd voor zowel ouderen die zelfstandig wonen of in een woonvorm verblijven. Ook mensen die gebruik maken van voorzieningen als dagbesteding of dagbehandeling kunnen zich aanmelden voor vervoer.

Door gebruik te maken van deze service van seniorenvervoer kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen en worden mogelijk hierdoor zwaardere hulp- en zorgverlening of opname in zorginstellingen uitgesteld.

Maak een praatje

Natuurlijk wilt u naar uw bestemming zoals de kapper, de dokter, uw zus of broer, het wandelpark of de supermarkt. Maar een praatje met je eventuele medepassagier en onze chauffeur is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Gezellig de week doorpraten en contacten leggen en onderhouden!

Waarom kiezen voor ons?

N

Laagdrempelig

Wij halen u op en brengen u terug op het door u gewenste tijdstip. En uiteraard helpen wij u met in- en uitstappen, uw rollator en maken we graag een praatje.

N

Van deur tot deur

U hoeft niet naar een halte. Wij komen naar u toe en zetten u af daar waar het u uitkomt.

N

Laag tarief

Omdat we een vrijwilligersorganisatie zijn kunnen we het tarief laag houden.

Het bestuur.

De Stichting Seniorenvervoer Boxtel bestaat uit het onderstaande bestuur.

Kees de Waal

Kees de Waal

Voorzitter

Willem Kalverda

Willem Kalverda

Penningmeester

Ad van den Brand

Ad van den Brand

Secretaris

De planners en dag-coördinator. 

De planner/ dag coördinator is verantwoordelijk voor de dagelijks gang van zaken en is o.a. de 1e aanspreekbare persoon voor de chauffeurs van die dag.

Een paar vrijwilligers.

Seniorenvervoer Boxtel heeft maar liefst meer dan 30 vrijwilligers. Zij hebben taken als chauffeur, planner, PR&Communicatie, wagenbeheer, functioneel beheer en webmaster. We stellen er hieronder een aantal voor. Regelmatig zullen we deze foto’s wisselen zodat u na verloop van tijd weet wie ze zijn. 

Isidoor Jacobs

Isidoor Jacobs

Planner

André Leermakers

André Leermakers

Chauffeur/softwarebeheerder

Joop van Dun

Joop van Dun

Lid werkgroep sponsoring

Dick Bekamp

Dick Bekamp

Chauffeur

Erica van Trier

Erica van Trier

Intaker/chauffeur

Riny van Pinxteren

Riny van Pinxteren

Chauffeur

Jack Paulissen

Jack Paulissen

Intaker/planner

Joop van der Pol

Joop van der Pol

chauffeur

Wim van Amelsfort

Wim van Amelsfort

Chauffeur

Marja van der Meijden

Marja van der Meijden

Chauffeur

Annelies Kint

Annelies Kint

Chauffeur

Nico Epping

Nico Epping

Chauffeur

Hans de Leeuw

Hans de Leeuw

Chauffeur

Jeannette Spierings

Jeannette Spierings

Planner

Wim de Gruijter

Wim de Gruijter

Chauffeur

Peter van Gils

Peter van Gils

Chauffeur

Mirjam de Boer

Mirjam de Boer

Planner

Gerard Wachter

Gerard Wachter

Chauffeur

Sjaak Koenders

Sjaak Koenders

Chauffeur

Rijdt u met ons mee?

We nodigen u van harte uit om een ritje met ons te maken op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur naar de kapper, uw familielid, de dokter of fysiotherapeut.

Gegevens op een rijtje

Tijden van vervoer

De vervoerservice rijdt op werkdagen tussen 9 en 17 uur. Van 12.30 tot 13.00 uur rijden we niet in verband met pauze en het wisselen van chauffeurs.

Aanmelden rit

Boeken van een rit is telefonisch mogelijk op 06-12 51 87 15 van 9.00 uur tot 13.00 uur op werkdagen. Aanmeldingen voor aanvragen van vervoer dienen bij voorkeur door senioren zelf gedaan te worden minimaal 24 uur tevoren.

Kosten van een rit

De kosten voor een rit enkele reis is 2,50 euro. Wanneer u een bonnenboekje koopt met 10 ritten dan betaald u slechts 2 euro! U kunt in de auto bij voorkeur (contactloos) pinnen of contant betalen, zowel voor de enkele rit of voor de koop van een bonnenboekje.

Doelstelling stichting seniorenvervoer boxtel
Het doel van het lokale seniorenvervoer is het voorkomen en terugdringen van eenzaamheid en het bevorderen of behouden van sociale contacten en maatschappelijke participatie, waardoor senioren langer zelfstandig in de eigen leefomgeving kunnen blijven wonen. Door de realisatie van een vervoerservice voor senioren wordt concreet tegemoet gekomen aan de behoefte van Boxtelse senioren. Het aanbieden van vervoer tegen een laag tarief heeft als mogelijk gevolg dat ouderen zich weer buitenshuis kunnen begeven en daardoor meer in contact komen met andere mensen.
Doelgroep seniorenvervoer boxtel
Tot de doelgroep behoort iedereen met een mobiliteitsprobleem vanaf 55 jaar, die onafhankelijk willen blijven en daarnaast ook de behoefte hebben aan sociale contacten. Door het ontstane vervoersprobleem verminderen de contacten en daardoor dreigen ze te vereenzamen. Door de inzet van seniorenvervoer kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen en worden mogelijk hierdoor zwaardere hulp- en zorgverlening en/of opname in zorginstellingen uitgesteld. Het seniorenvervoer is bestemd voor zowel ouderen die zelfstandig en/ of in een woonvorm verblijven. Ook cliënten die gebruik maken van voorzieningen als dagbesteding of dagbehandeling kunnen zich aanmelden voor vervoer.
Gegevens

Stichting Seniorenvervoer Boxtel

Adres: Europalaan 16 5283 ANBoxtel

Telefoonnummer: 06-12518715

Emailadres: info@seniorenvervoerboxtel.nl

KVK nr. 81893280

RSIN nr. 8622.60.279

Bank: NL09 RABO 0365 7268 50

Ondernemingsplan: Klik hier

Personele invulling

In ons concept wordt de organisatie, aansturing en dienstverlening volledig uitgevoerd door vrijwilligers en wordt om financiële redenen niet gekozen voor een betaalde beroepskracht voor invulling van de functie van coördinator, waar dit elders regelmatig wel het geval is.In eerste instantie wordt voor de startfase gestreefd naar een 50-tal beschikbare vrijwilligers voor invulling van de volgende functies: coördinatoren, planners en chauffeurs. Het Bestuur is ook als vrijwilliger werkzaam.

Klachten

Hebt U een klacht??

Stichting Seniorenvervoer Boxtel wil graag dat klanten tevreden zijn over de geleverde diensten. We willen blijven werken aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Echter, waar mensen werken gaat er ook wel eens iets mis. Is een cliënt niet tevreden over onze dienstverlening, dan horen we dat graag.

Voor ons is elke klacht een gratis advies.

Dit geeft ons de mogelijkheid om samen met de klant te zoeken naar een oplossing en te kunnen blijven werken aan de kwaliteit van onze dienstverlening.

Stichting Seniorenvervoer Boxtel heeft een klachtenprocedure en een klachtenfunctionaris waar klanten terecht kunnen met hun klachten.

  • Hebt U een klacht over een vrijwilliger of dienstverlening. Een klacht kan zijn de wijze waarop onze vrijwilligers hun werk doen, de manier waarop ze in contact zijn en treden met klanten en de wijze waarop ze klanten bejegenen. Ook kan het zijn dat in de uitvoering van de dienstverlening iets niet goed is gegaan. Hiervoor kan dan contact opgenomen worden met de klachtenfunctionaris van Stichting Seniorenvervoer Boxtel, bij voorkeur via het mailadres: klachten@seniorenvervoerboxtel.nl.

Het kan ook via de dag coördinator die bereikbaar is op doordeweekse dagen tussen 09.00 en 13.00 uur op 06 12 518 715. De dag coördinator zal vervolgens de klachtenfunctionaris hiervan op de hoogte stellen.

  • Heb je als klant of vrijwilliger te maken met ongewenst gedrag, zoals bijvoorbeeld seksuele intimidatie, agressie, discriminatie of pesten?

Dan kun je terecht bij de onafhankelijke vertrouwenspersoon. In Boxtel vervult Els van Esch de rol van vertrouwenspersoon. Deze zoekt samen met jou naar een oplossing. Vanuit haar professionele achtergrond steunt en adviseert zij iedereen met een klacht.

Zij onderneemt geen actie zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.
Zo nodig wijst zij je weg naar een andere hulpverlener.

Telefoon: 06 573 154 16 of vertrouwenspersoon@vrijwilligersboxtel.nl

Ondernemingsplan
Jaarverslag 2021
Jaarverslag 2022
Jaarverslag 2023

Mede mogelijk gemaakt door:

Stichting

Sjef van de Laar

Stichting Seniorenvervoer Boxtel - Europalaan 16 - 5283 AN Boxtel - www.seniorenvervoerboxtel.nl - info@seniorenvervoerboxtel.nl - 06-12 518 715 - kantoor: de Rots

© Seniorenvervoer Boxtel 2021 / Privacyverklaring / Reglement / ANBI