Nieuwsbrief 2 – 1 september 2022

Geschreven door Andre Leermakers

september 1, 2022

Van de voorzitter

Een minder leuk bericht om te melden is dat in een periode van 6 weken bij beide KIA’s twee schades per auto zijn ontstaan. Gelukkig raakte niemand bij deze incidenten gewond. Van één schade is melding gedaan bij de verzekering met gevolg dat in de polis per direct vijf treden omlaag zijn gebracht plus een forse premieverhoging. Besloten is om de andere drie schades daarom zelf te betalen om te voorkomen geconfronteerd te worden met een nog grotere premieverhoging. Ook het terugzetten van een behoorlijk aantal treden zou mogelijk zijn. Een ander gevaar is dat wanneer in een korte periode er te veel schademeldingen plaatsvinden de verzekeringmaatschappij kan en mag besluiten om de polis te royeren. Wanneer dit zou plaatsvinden wordt het voor ons wel erg moeilijk om een andere verzekeringsmaatschappij te vinden en zo ja dan zal dit flinke consequenties hebben voor de verzekeringspremie, etc. Voor de herstelwerkzaamheden zijn inmiddels afspraken gemaakt en wordt tijdens deze perioden tijdelijk een huurauto ingezet, zodat onze klanten geen hinder ondervinden.
Laten we hopen dat toekomstige schade(s) voorlopig uitblijven.

Kees de Waal, voorzitter SSB

In memoriam

De afgelopen periode verloor het Seniorenvervoer twee vrijwilligers. Beiden vanaf de start, vorig jaar oktober, enthousiast betrokken bij onze organisatie. Eind mei overleed Bert Hermkens, de laatste maanden kon hij door zijn zwakke gezondheid zijn diensten als planner al niet of nauwelijks meer vervullen. Hij wilde echter nog graag terugkeren bij ons. Helaas heeft dat niet meer mogen zijn.

En drie weken later bereikte ons het droevige bericht dat Mieke Smits vrij plotseling was overleden, zij was maandenlang een dag per week trouw op kantoor om onze klanten te woord te staan en hun aangevraagde ritten in te plannen. Haar ziekte bleek echter zeer progressief, een lang ziekbed bleef haar bespaard.
Dat beide vrijwilligers van het eerste uur moge rusten in vrede. Het SSB wenst de nabestaanden heel veel sterkte.

Reactie van een klant

Na enkele keren met het Seniorenvervoer prettig gebruikt gemaakt te hebben, besloot mijn moeder om een bonboekje (10 ritten) te kopen voor ieders gemak 🙂
Meegaan met de tijd is ook in het Seniorenvervoer gebeurd en zij kon via pinautomaat betalen. Echter de techniek liet verstek gaan.
Uiteraard is zij vriendelijk en veilig vervoerd en op de plek van bestemming gekomen.
Enkele uren later ontving ik een mail met excuses dat de betaling niet gelukt was, de techniek had ons in de steek gelaten. Ik kreeg het verzoek het bedrag via een bank overschrijving te voldoen.
Excuses aanvaard en het verschuldigde bedrag werd direct overgemaakt. Iedereen blij en de boeken klopten weer 🙂
Erg prettig dat de communicatie zo vlot verloopt, telefonisch en per mail.
Mijn moeder is erg tevreden over de service van het Seniorenvervoer.
Goede duidelijke afspraken, gemakkelijk door de week te reserveren en prettige autoritten van thuis tot aan de deur van bestemming en terug.
Fijn dat uw organisatie bestaat en dit vervoer voor oudere mensen verzorgt.
Veel veilige, tevreden, mooie kilometers gewenst!

Dank u wel!
NG

Nieuwe vrijwilligers

We prijzen ons gelukkig dat nieuwe vrijwilligers het Seniorenvervoer Boxtel hebben weten te vinden en dat zij zich willen inzetten voor onze vervoerservice voor senioren.

Eind februari is gestart als dagcoördinator / planner op de maandag:
Mirjam de Boer. Daarnaast werden 4 nieuwe chauffeurs verwelkomd:
in april: Hans Hotting en Jaap Verheij, in augustus: Sjaak Koenders en op 1 september: Gerard Wachter.

Wij wensen hen natuurlijk heel veel succes bij Seniorenvervoer Boxtel. En mocht er in uw omgeving mensen zijn die ook als dagcoördinator / planner of als chauffeur vrijwilligerswerk bij de SSB willen doen, laat hen dan via e-mail contact leggen met teamleiding@seniorenvervoerboxtel.nl

Waarmee kunt u ons helpen?

Heeft u een goede vriend, familielid of kennis die marketing, communicatie of vermogensbeheer doet bij een onderneming, instelling of vermogende familie en wilt u ons aan hem of haar voorstellen? Wij zijn nl. doorlopend op zoek naar mensen die ons project een warm hart toedragen en in staat zijn om het Seniorenvervoer Boxtel materieel of financieel te ondersteunen, éénmalig of structureel.
Weet u iemand die iets voor ons goede doel zou kunnen betekenen, dan graag contact opnemen met: Joop van Dun – telefoon 06 27093019 of per e-mail : adviseur1@seniorenvervoerboxtel.nl

Namens de werkgroep sponsorwerving, alvast hartelijk voor uw tip(s).

Nieuwe donatie van het Oranjefonds

Voor de aanschaf van onze tweede auto en het organiseren van uitstapjes voor u, om bijv. een eetgelegenheid, een tentoonstelling, muziekuitvoering of sportwedstrijd in één van onze dorpen te bezoeken èn om andere mensen te ontmoeten heeft het Oranjefonds ons dit jaar een donatie van € 5.000 toegekend. De SSB is hier natuurlijk ontzettend blij mee. Absoluut een heel mooie erkenning voor onze inzet voor de ouderen.
De nieuwe auto heeft u zeker al gezien en de uitstapjes waaraan u kunt gaan deelnemen zijn in voorbereiding.
We hopen u daarover binnenkort nader te kunnen informeren!

 

Enkele cijfers van de SSB

Hierbij wat cijfertjes uit onze planning software op een rijtje gezet door onze software beheerder / chauffeur André Leermakers (waarvoor dank André!)

Aantal ritten en km’s
De SSB verzorgde 1489 ritten van februari t/m juli. De witte KIA reed 1241 ritten in die maanden en de grijze KIA (operationeel sinds de maand april: 248 ritten.
Mei was de topmaand in deze periode met in totaal 290 (!) ritten.
De witte KIA reed vanaf oktober 2021 tot eind augustus meer dan 10.000 km. Gemiddeld rijdt de witte KIA dagelijks 35 km. Hij rijdt dan 7,42 km per kWh op stroom. Ongeveer de helft van die stroom wordt teruggewonnen door het remsysteem van de elektrische auto.

Populaire tijden
Het blijkt dat 180 ritten rond 14.00-14.30 u gereden werden en 170 ritten rond 16.00-16.30 u. Dat zijn dus de drukke tijden voor ons qua planning.
Maar ook tussen 10.00 en 14.00 uur schommelt het aantal ritten tussen de 70 en 100 ritten in deze periode.
Tussen 09.00 u en 10.00 u is het nog redelijk rustig en ook na 16.30 uur tot 17.00 uur is nog ruimte.

Populaire locaties
Met stip op nummer 1 staan de ritten naar het Wereldhuis liefst 308 ritten naar deze bestemming.
Ook populair waren de fysio op het Breukelsplein (76x), Elisabethsdael (61x), de Walnoot (57x), Winkelcentrum Oosterhof (57x), fysio Sluiters (54x), de Orion (53x), fyiso Lijv (48x), fysio Verzijden (45x), de Rots (43x), Dorpshuis de Es (39x), JBZ Ziekenhuis Boxtel (41x), fysio de Dommel (26x), de Kapsalon (16x), Bon Salon (10x) en Simeonshof (10x).

Donderdagavond
Dit is enige avond waarop een auto is ingezet. Enkele klanten willen die avond gaan kienen of kaarten. En dat het een succes is blijkt uit het feit dat vanaf 1 september zelfs beide auto’s zullen worden ingezet!

Aantal abonnees en vrijwilligers
Er zijn momenteel 170 abonnees. Per week komen er meer dan 2 nieuwe abonnees bij. Die dan ook weer thuis bezocht worden voor een intakegesprek. Deze gesprekken worden erg gewaardeerd geven onze “intakers” aan.

Leeftijd
De gemiddelde leeftijd van onze abonnees is 82 jaar en die van de vrijwilligers 69.

Pintransacties
Het pinnen in de auto of bij het intakebezoek voor bonnenboekjes is populair. Zo werden 137 transacties met het pinapparaat geregistreerd.

Aan het woord: Wim van der Pasch

Ik ben Wim van der Pasch, geboren in Boxtel en sinds 3 maanden vanuit Esch weer terug in Boxtel. Voor mijn werk was ik vroeger privé-chauffeur bij de overheid. Ik rijd graag. Vrijwilligerswerk heb ik eigenlijk ook altijd gedaan. Je doet het om een vereniging of persoon vooruit te helpen. Maar je beleeft er zelf veel plezier aan.

Er bestaan veel richtingen in het vrijwilligerswerk. Voor elke mens is wel werk voorhanden. Maar je moet je er wel voor in willen zetten. Het schept verplichtingen. Men moet op je kunnen rekenen. Want het is niet vrijblijvend. Het geeft invulling aan en verrijking van je dag. En je staat met twee benen in de maatschappij. Wat wil je nog meer.

Ik ben begonnen als chauffeur op de Zilverexpress, ofwel de Tuk Tuk, de voorloper van het ouderenvervoer. Inmiddels rijd ik met veel plezier in de Kia van het Seniorenvervoer. En ik zie dat het verlichting geeft aan heel veel mensen die zitten te springen om vervoer van deur tot deur.

Naast het seniorenvervoer ben ik graag bij de schuts te vinden. Altijd bij het Sint Willibrordusgilde in Esch en bij de veteranenclub in Boxtel. Er wordt hier geschoten met de kruisboog.

Verder verzorg ik de website van de KBO Esch en het ledenbestand.
En… mijn vrouw en ik fietsen naar kinderen en kleinkinderen en wandelen ook heel wat af. Kortom, ik heb er plezier in.

Colofoon

De Nieuwsbrief van de SSB verschijnt 4 keer per jaar.

Samenstellers:
Barry van Brakel
en
Norbert Klok

Volgend nummer:
1 december 2022

Download Nieuwsbrief 2 van 1 september 2022

Misschien vind je dit ook interessant…

Stichting Seniorenvervoer Boxtel - Europalaan 16 - 5283 AN Boxtel - www.seniorenvervoerboxtel.nl - info@seniorenvervoerboxtel.nl - 06-12 518 715 - kantoor: de Rots

© Seniorenvervoer Boxtel 2021 / Privacyverklaring / Reglement / ANBI