Persbericht 14-11-2022: Inzet 3e auto Seniorenvervoer Boxtel

Geschreven door Andre Leermakers

november 14, 2022

Stichting wil blijven voldoen aan maatschappelijke opdracht

Inzet 3e auto Seniorenvervoer Boxtel

Toename abonnees en rit aanvragen
Door de grote toename van nieuwe abonnees in de afgelopen 2 maanden plus een stijging in de rit aanvragen van de huidige abonnees heeft het bestuur ondanks de matige financiële situatie besloten om tijdelijk een huurauto in te gaan zetten. Deze auto zal tijdelijk als een soort “voorloop auto” gaan fungeren.

“De reden hiervoor is dat wij aan onze maatschappelijke opdracht willen blijven voldoen, namelijk het bieden van een comfortabel vervoer voor senioren van deur tot deur en dit tegen een laag betaalbaar tarief voor onze doelgroep,” aldus voorzitter Kees de Waal.

Samenwerkingsovereenkomst voor aanschaf definitieve 3e auto
Recentelijk is er een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de landelijke organisatie Gratis Vervoer. Hun werkwijze houdt in dat zij voor de duur van 5 jaar een gratis auto naar keuze ter beschikking stellen onder de voorwaarde dat zij voldoende bedrijven en organisaties binnen Boxtel bereid vinden om hieraan hun bijdrage te leveren. Dit bedrijf gaat zelf mogelijke en kansrijke sponsoren benaderen met het voorstel om voor de periode van 5 jaar een reclamecontract af te sluiten wat inhoud dat daarvoor het eigen bedrijfslogo op de beschikbaar gestelde auto wordt geplaatst. Door Gratis Vervoer is aangegeven dat zij denken dat dit project voor Boxtel een zeer goede kans van slagen heeft.

Oproep voor financiële steun
Voorzitter Kees de Waal: “Wij hopen natuurlijk van ganser harte dat veel bedrijven en organisaties mee gaan doen om ons zo financieel te steunen en we onze maatschappelijke opdracht uit kunnen blijven voeren. Het past wellicht in hun visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarnaast is het wellicht belastingtechnisch interessant voor bedrijven en organisaties omdat de Stichting een ANBI status heeft.”

Wethouder van Nistelrooij ondersteunt deze oproep van harte, gaf hij onlangs aan in het contact met de pers toen Stichting Seniorenvervoer Boxtel een (eenmalige) cheque van de Gemeente Boxtel in ontvangst mocht nemen ter aanmoediging.

Open voor (financiële) samenwerking en ideëen
Uiteraard staat het Bestuur van de Stichting ook open voor andere mogelijkheden of ideëen voor (financiële) samenwerking die er toe kunnen bijdragen om een gezonde (financiële) basis te kunnen creëren voor de toekomst. Belangstellenden kunnen dit kenbaar maken door een email sturen ter attentie van voorzitter Kees de Waal: voorzitter@seniorenvervoerboxtel.nl

Donaties
Uiteraard zijn spontane donaties ook meer dan welkom. U kunt daarvoor ons rekeningnummer gebruiken:
NL09 RABO 0365 7268 50 ovv Donatie.

Misschien vind je dit ook interessant…

Stichting Seniorenvervoer Boxtel - Europalaan 16 - 5283 AN Boxtel - www.seniorenvervoerboxtel.nl - info@seniorenvervoerboxtel.nl - 06-12 518 715 - kantoor: de Rots

© Seniorenvervoer Boxtel 2021 / Privacyverklaring / Reglement / ANBI