Proefrit met een testauto

Geschreven door Andre Leermakers

Kia

juli 21, 2021

Vandaag maakten we een testrit. We nodigden 2 senioren uit met hun rollator en lieten 2 elektrische Kia’s komen om te kijken welke handig instapt en of er genoeg ruimte is voor hoofd en benen. Niet handig als je niet makkelijk kunt gaan zitten en dat je je benen niet kwijt kunt.
De dames merkten dat beide auto’s eigenlijk uitstekend instapten, maar bij de Kia Nero stootte mevrouw de Bresser toch even haar hoofd toen ze achterin ging zitten. Minpuntje dus. 
De chauffeurs waren ondertussen druk in de weer met hoe past een rollator erin en kunnen er zelfs 2 in. Met passen en meten konden in beide Kia’s 2 rollators. Natuurlijk werden beide prachtige auto’s ook aan een inspectie onderwerpen en ging zelfs de motorkap open om eens te zien hoe een elektromotor er eigenlijk uit ziet. Bijzonder om te zien dat er een veel kleinere motor in ligt en je zelfs op de motor een “frungle” (mooi scrabblewoord) kwijt kunt. Een soort bak voor de kabels. Handig!
Na een testritje, lekkere koffie, bijpraten en beide auto’s uitvoerige getest te hebben was duidelijk dat de Kia e-Soul de winnaar was. De keuze was gemaakt. Mede dankzij ons testpanel, de experts en de aanwezige pers. 

Bekijk hieronder een korte impressie van het testen.

Misschien vind je dit ook interessant…

Nieuwsbrief 1

Nieuwsbrief 1

Aanmelding vrijwilligers We zijn heel blij met het enorme aantal van 34 tal vrijwilligers, waarvan 24 mannen en 10...

Stichting Seniorenvervoer Boxtel - Europalaan 16 - 5283 AN Boxtel - www.seniorenvervoerboxtel.nl - info@seniorenvervoerboxtel.nl - 06-12 518 715 - kantoor: de Rots

© Seniorenvervoer Boxtel 2021 / Privacyverklaring / Reglement / ANBI