Seniorenvervoer evalueert proefweken

Geschreven door Andre Leermakers

november 2, 2021

Afgelopen vrijdagochtend 29 oktober kwamen bijna 30 vrijwilligers van Seniorenvervoer Boxtel bij elkaar om de afgelopen 2 proefweken te evalueren. Van voorzitter tot planners, van teamleiders tot chauffeurs en van wagenbeheerder tot roostermakers. Veel vrijwilligers hadden de moeite genomen om elkaar weer te ontmoeten in Gemeenschapshuis de Rots.

Er zijn gedurende de 2 proefweken veel ritjes gereden en flink wat telefonisch boekingen binnengekomen naar bijvoorbeeld de fysiotherapeut, bridge-bijeenkomsten in de Walnoot, boodschappen doen in Oosterhof of ‘s avonds eten bij zoon of dochter. De planners hebben peentjes moeten zweten om het allemaal in de software te krijgen en chauffeurs hebben flink geoefend hoe de navigatie werkt en hoe je omgaat met een elektrische auto.
Tijd dus voor een evaluatie!

Na het welkom heten van iedereen door teamleider Hans Mestrum en een korte inleiding van voorzitter Kees de Waal, die iedereen bedankte voor de geweldige inzet en positieve energie, gingen de vrijwilligers in groepjes van 5 personen aan de slag met grote vellen en stiften. Ze kozen een voorzitter, secretaris en tijdbewaker en bogen zich o.a. over onderwerpen zoals Rooster en Planning, Software en Hulpmiddelen, Auto en Rit, Klant en Collega.

Er werd druk geschreven en gediscussieerd in een gezellige en positieve sfeer. Teamleider Johan Pietermans hield de tijd in de gaten en maanden de mensen tot doorwerken of ging zelf mee in gesprek.
Na een half uur schrijven en praten mochten de voorzitters van elke groep de vellen kort behandelen, waarna iedereen door middel van 5 stickers op andere vellen aan mocht geven welk punt belangrijk gevonden werd. Zo werden dus ruim 150 stickers geplaatst en was snel te zien welke zaken als eerste opgepakt moeten gaan worden. Natuurlijk werd er in de rondwandeling langs de tafel met vellen ook kennisgemaakt, verder gediscussieerd of gewoon gezellig “gebuurt”. En wat een fijn gemeenschapshuis is de Rots dan. Je voelt je er meer dan thuis!

Tot slot benoemde voorzitter Kees de Waal de 5 meest gekozen onderwerpen en sloot Hans Mestrum de meeting af, waarbij hij gelijk een primeur kon verklappen van 2 projecten, nl. dat Seniorenvervoer een samenwerking is aangegaan met de organisatie van het kienen: Aquavaria, om mensen die problemen hebben met de mobiliteit op de donderdagavond naar St. Elisabethsdael te brengen en dat er daarnaast een samenwerking gestart is met het Eetpunt in Elisabethsdael om op de donderdag en vrijdag het eten voor senioren van het Eetpunt naar Kloosterhof in Liempde te brengen.
Menig vrijwilliger knikte instemmend. Want iedereen voelde wel aan dat het mooi is dat we op deze manier ook een zinvolle bijdrage kunnen leveren voor senioren.

Wilt u ook een rit maken met Seniorenvervoer Boxtel?

Bel op werkdagen van 9.00u tot 13.00u voor uw rit voor de volgende dag of later naar:

06 – 12 51 87 15

Misschien vind je dit ook interessant…

Nieuwsbrief 3 december 2022

Nieuwsbrief 3 december 2022

Hieronder kunt u onze 3e nieuwsbrief van 2022 lezen met veel interessante informatie over nieuwe vrijwilligers, een...

Stichting Seniorenvervoer Boxtel - Europalaan 16 - 5283 AN Boxtel - www.seniorenvervoerboxtel.nl - info@seniorenvervoerboxtel.nl - 06-12 518 715 - kantoor: de Rots

© Seniorenvervoer Boxtel 2021 / Privacyverklaring / Reglement / ANBI