Persbericht 11-04-2022: 2e elektrische KIA: Seniorenvervoer Boxtel groeit door!

Geschreven door Andre Leermakers

april 11, 2022

Het Bestuur en de Teamleiders van Stichting Seniorenvervoer Boxtel zijn blij te kunnen melden dat er een 2e elektrische KIA is aangekocht in samenwerking met Auto Van Oorschot aan de Roderweg in Liempde voor het vervoer van de ouderen in Boxtel, Lennisheuvel, Liempde en Esch.

Sinds de start van het Seniorenvervoer voor de gemeente Boxtel begin november mocht de service van Stichting Seniorenvervoer Boxtel zich verheugen in een grote belangstelling. In een korte tijd groeide het aantal ritten tot gemiddeld de 40 ritten per week.

Ook na de gedwongen stop van 6 weken in verband met Corona groeide het aantal ritten door naar 50 ritten per week. Het gevolg daarvan was dat de planning regelmatig vol zat en de planners vaker nee moesten verkopen dan hen lief was.
De afgelopen 4 weken is geïnventariseerd hoe vaak er nee “verkocht” moest worden. En dat bleek een kleine 100x te zijn gebeurd. Gelukkig hadden de teamleiders al in een vroegtijdig stadium de vraag naar een 2e auto bij het bestuur neergelegd. Die snel overtuigd werd van nut en noodzaak van een 2e auto.

Na een korte zoektocht van enkele dagen o.a. door wagenbeheerder Henk van Emmerik en chauffeur Joop van der Pol, werd er via Auto Van Oorschot aan de Roderweg in Liempde een mooie elektrische KIA gevonden, die inmiddels in Liempde staat en binnenkort op kenteken staat en is verzekerd.

Teamleider Hans Mestrum: “Wat waren we aangenaam verrast toen Joop belde dat hij een prachtige gebruikte elektrische KIA gevonden had! Zeker in deze tijd waarin de vraag naar dergelijke auto’s enorm is. En wat is het dan mooi dat een lokaal autobedrijf als van Oorschot uit Liempde bereid is om (ook financieel) zijn nek uit te steken door de auto voor ons te gaan halen in Duitsland en zonder een cent winst alle invoer- en leveringskosten voor zijn rekening te nemen.”

“Van Oorschot zal straks natuurlijk dan ook met zijn logo op de auto te staan. Evenals natuurlijk óns in de omgeving inmiddels bekende logo en de paarse kleuren.”, aldus Mestrum.

“We streven ernaar om eind april de weg op te kunnen en zijn nu druk bezig alles te regelen.

Zoals een extra aansluiting of laadpaal voor de elektrische auto, het aanpassen van de planningsoftware door de softwaregroep en het maken van een extra/nieuw rooster voor de chauffeurs van de nieuwe auto door de roostermakers.” meldt teamleider Hans Mestrum.

Mestrum vervolgt: “We kunnen nu natuurlijk ook extra vrijwilligers gebruiken die graag bij ons in de elekrische auto de senioren willen vervoeren of de (extra) ritten willen plannen. Ze kunnen daarvoor een mail sturen naar info@seniorenvervoerboxtel.nl”

Tot slot merkt Mestrum nog op dat er tijdens Goede Vrijdag wel gereden wordt maar dat er op 2e Paasdag geen ritten worden ingepland of gereden!

Download Persbericht 11-04-2022 2e Elektrische KIA – Seniorenvervoer Boxtel groeit door!

Misschien vind je dit ook interessant…

Stichting Seniorenvervoer Boxtel - Europalaan 16 - 5283 AN Boxtel - www.seniorenvervoerboxtel.nl - info@seniorenvervoerboxtel.nl - 06-12 518 715 - kantoor: de Rots

© Seniorenvervoer Boxtel 2021 / Privacyverklaring / Reglement / ANBI